Keukenspecialist.nl

Worteltjestaart

4 eieren
225 gram boter
200 gram rietsuiker
1 sinaasappel (onbespoten)
8 schijven ananas uitgelekt en kleingesneden
400 gram winterwortel
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
mespunt zout
175 gram amandelen
1 volle theelepel kaneel
1 volle theelepel gemberpoeder

voor het glazuur:
1 limoen
250 gram poedersuiker
1 eiwit

Patisse rechthoekige bakvorm
Patisse bakpapier
Paletmes
Cuisipro Zester (citrustrekker)
KitchenAid keukenmachine met voedselmolen

Voorbereiding:
Heteluchtoven voorwarmen op 150 graden. Scheid de eieren in eigeel en eiwit. 
Trek sliertjes van de sinaasappelschil met de zester. Schil de winterwortels en rasp deze met de fijne rasptrommel van de KitchenAid rasp- en snijset. Maal de amandelen in de KitchenAid voedselmolen met fijne maalschijf op snelheid stand 3.

Bereiding:
Bekleed het bakblik met bakpapier. Klop de boter met de rietsuiker luchtig. Voeg een voor een de eidooiers toe. Roer sinaasappelrasp, bakmeel, bakpoeder, zout, kruiden, amandelen, ananas en de winterwortel door het eimengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in het bakblik en zet ca. 60 min. in de oven tot de taart gaar is. Laat geheel afkoelen.

Pers de limoen uit en meng het sap met de poedersuiker en het eiwit. Bestrijk de taart met de glazuur en laat de glazuurlaag drogen. Serveer de worteltjestaart in vierkante blokjes.

Patisse rechthoekige bakvormen en bakpapier, Cuisipro zester en schillers, KitchenAid keukenmachine en voedselmolen zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.