Ingrediënten:
½ zak cranberry’s
3 appels
250 gram zachte boter
250 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
5 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 volle theelepel gemberpoeder
3-4 eetlepels fijngesneden bakgember
Poedersuiker (om te serveren)
Benodigdheden:
KitchenAid keukenmachine met platte menghaak en draadgarde (KC Texel)
Glazen bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op de hetelucht stand 210°C.
Was de cranberry's en laat ze even uitlekken. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
De zachte boter, suiker en vanillesuiker met de platte menghaak met rubber rand schuimig kloppen op stand 3-4. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de gemberpoeder.
Doe de eieren één voor één door het mengsel heen en voeg daarna op de laagste stand het zelfrijzend bakmeel met gemberpoeder voorzichtig toe.
Vervolgens de kleingesneden appels, fijngesneden bakgember en cranberry's door het cakemengsel mengen. Bekleed de bakplaat met bakpapier, verdeel het beslag hierover tot en dikte van ca. 3 cm. en strijk de bovenkant vlak.
Schuif de glazen bakplaat in het midden van de oven en gebruik de combistand.
Zet de oven op hetelucht 210°C en de magnetronstand op 180 watt. Bak de cake in
ca. 18 minuten bruin en gaar. Haal de plaatcake uit de oven en laat deze afkoelen.
Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.
Heeft u geen Siemens combimagnetron, bak de plaatcake dan in uw oven in
30-35 minuten op 160 graden hetelucht.