Keukenspecialist.nl

Chocolade Brownies met hazelnoten

magnetron solo en heteluchtoven

300 gram bittere chocolade (goede kwaliteit)
200 gram boter
200 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
2 el. Frangelico-likeur 
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram geroosterde hazelnoten, fijngehakt
100 gram witte chocoladedruppels 
100 gram pecannoten of walnoten

KitchenAid keukenmachine 
Platte menghaak met rubberen flapje
Glazen literkan
Patisse vierkant bakblik 23x23 cm.
Bakpapier

Smelt de bittere chocolade met de boter samen in de magnetron op 360 watt
ca. 5-6 minuten. Hou goed in de gaten of de chocolade niet verbrandt…
Roer het na 3 minuten nog even door.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. 
Rooster tijdens het opwarmen van de oven, de hazelnoten lichtbruin op een bakplaat. (ca. 10 minuten, goed in de gaten houden) De hazelnoten laten afkoelen en grof hakken met een mes.

Meng met de KitchenAid de suiker en de eieren met de platte menghaak op stand 4 goed door elkaar tot het luchtig is en de suiker is opgelost. Zet de KtichenAid op stand 2 en giet dan het chocolademengsel en de likeur er langzaam bij. Meng daarna op stand 2 de bloem daarna de gehakte hazelnoten, en tot slot de witte chocoladedruppels door het mengsel.

Bekleed het ingevette bakblik met bakpapier. Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de pecannoten of walnoten bovenop het beslag. Bak de brownies 30-40 minuten in de oven tot de bovenkant net gestold is en de vulling niet meer vloeibaar is.

Haal de brownies uit de oven en laat ze in het blik afkoelen. 
Til het geheel met bakpapier uit de vorm en snij op een snijplank in 16-20 stukjes. Ze zijn goed als ze nog een beetje vochtig zijn van binnen.

KitchenAid keukenmachine, Platte menghaak met rubberen flapje, Patisse vierkant bakblik 23x23 cm. en bakpapier is verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.