Keukenspecialist.nl

Noord-afrikaanse pompoensoep

2 grote uien
5 teentjes knoflook
1 eetlepel Ras-el-Hanout (Noord-afrikaans kruidenmengsel)
800 gram pompoen in blokjes gesneden
.scheutje (olijf)olie
750 ml. water
2 bouillontabletten (groenten of kippen)
4-5 cm. verse gember
250 ml. kokosroom
fijngesneden koriander

Snij de ui grof en de knoflook heel fijn. Fruit in een wok de uien en knoflook in olijfolie zachtjes aan. Strooi hierover een eetlepel Ras-el-Hanout, en voeg daarna de in blokjes gesneden pompoen toe. Laat dit mengsel onder regelmatig omscheppen ca. 10 min. smoren.

Maak bouillon van 2 tabletten overgoten met kokend water, roer dit even door. Doe het pompoen/uienmengsel over in een soeppan en overgiet het met de bouillon. Pers de verse gember in een knoflookpers boven de pan.

Laat dit met de deksel op de pan op een laag vuur in ca. 30-40 min. gaar worden. Maak het fijn met de staafmixer in de pan (of in een blender) en meng de kokosroom erdoor. Warm nog even door, schenk de soep in soepkommen en strooi er fijngesneden koriander over.