Keukenspecialist.nl

Stoofpotje van Wild Zwijn, pompoen en abrikozen (Texel 50+ Beurs)

3-4 personen

Ingrediënten:

2 grote uien fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
600-800 gram Wild Zwijn wang
2 theelepels Ras-el-Hanout 
1 theelepel PiriPiri Portugees
1 theelepel knoflookpeper
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel zout
scheutje (olijf)olie
300-600 ml. water
1-2 runderbouillontabletten

500 gram Butternut of Hokkaido pompoen in kleine blokjes gesneden
1 grote ui fijngesneden
2 knoflookteentjes fijngesneden
2 theelepels Ras-el-Hanout
1 theelepel zout
250 gram fijngesneden abrikozen

Benodigdheden:
Slowcooker, Tajine of grote gietijzeren braadpan.

Ontvlies de Wild Zwijn wang met een scherp mes en kruid het vlees met een theelepel zout, 2 theelepels Ras-el-Hanout, 1 theelepel Piri-piri Portugees, 1 theelepel knoflookpeper en 1 theelepel gerookte paprika. Braad de stukken vlees in een scheutje olijfolie tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de grofgesneden ui en fijngesneden knoflook tot ze glazig zijn. Leg het vlees op de bodem van de Slowcooker, Tajine of braadpan en dek af met het ui-knoflookmengsel.

Maak bouillon van 1 runderbouillontablet met 300 ml. kokend water. Giet de bouillon over de het vlees en de uien tot ze net onder staan en dek af met een deksel. (evt. 2 tabletten en 600 ml. kokend water)
Laat dit ca. 4-6 uur* smoren op een heel laag pitje (stand 1 low) tot het vlees boterzacht is. Haal het vlees uit de bouillon en leg het apart.

Bak in een koekenpan of wok de gesneden ui en knoflook in een scheutje olie glazig, voeg dan de pompoenblokjes toe en bestrooi dit met 2 theelepels Ras-el-Hanout en 1 theelepel zout. Bak het pompoenmengsel 10-15 minuten op middelhoog vuur tot de pompoen licht gekleurd is en doe dit dan in Slowcooker bij de bouillon. Voeg de kleingesneden abrikozen toe en laat dit in ca. 60-90 minuten op een laag pitje (stand 1 low) gaar worden. 

Als de pompoen gaar is maak je het vlees klein door het met 2 vorken uit elkaar te trekken. Meng de stukjes vlees door de saus en laat nog even 10 minuten doorwarmen. Serveer het Herfst stoofpotje met couscous, rijst of aardappelpuree.

* In een Tajine, gietijzeren braadpan of Slowcooker stand 'High' is de bereiding ca. 4 uur, in een Slowcooker stand 'Low' ca. 6 uur voor een optimaal resultaat. De Ras-el-Hanout en PiriPiri Portugees kruiden, Knoflookpeper, Gerookte Paprika, Tajines en Crockpot SlowCookers zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.