Keukenspecialist.nl

KOKOS-CITROENCAKE KOOLHYDRAATARM

Deze heerlijke sappige kokoscake heeft een frisse smaak van yoghurt en citroen.
Een koolhydraatarme variant op het originele recept van 'Smaken van Karmijn' met slechts 2 koolhydraten per stukje...

20 stukjes| bereiding 10-15 minuten | baktijd 35-40 minuten in grote rechthoekige bakvorm

Ingrediënten:

5 eieren large
100 gram gesmolten roomboter
400 gram Skyr yoghurt
geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
60 gram zero calorie siroop vanille
150 gram Erythritol
100 gram amandelmeel
100 g kokosrasp
75 gram kokosmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 ° C (cake bakken in het midden van de oven op boven- en onderwarmte voor gelijkmatige bruining)
  2. Vet een rechthoekige bakvorm in doe er bakpapier in. Rasp de schil van de onbespoten citroen met een fijne rasp en pers de citroen daarna uit.
  3. Breek de eieren in een grote mengkom en klop ze even los met een garde. Voeg de gesmolten roomboter, Skyr, citroensap, citroenrasp en zero calorie siroop toe en meng dit goed door met een garde. 
  4. Voeg nu de Erythritol, kokosrasp, kokosmeel, amandelmeel, bloem, zout, bakpoeder en baking soda toe en roer alles goed door tot een samenhangend beslag.
  5. Giet het beslag in de voorbereide vorm, schraap de kom met een siliconenspatel leeg en bak de cake in 35-40 minuten op 150 graden tot hij goudbruin is. Hij is gaar als een satéprikker er droog uit komt.
  6. Laat de cake afkoelen in de vorm en til hem aan het bakpapier uit de vorm om hem aan te snijden in ca. 20 stukjes. (bevat slechts 2 gram koolhydraten per stukje)
  7. Bewaar de cake afgedekt met plastic of in een plastic doos in de koelkast zodat hij niet kan uitdrogen. Eet smakelijk!

Erythritol, amandelmeel, kokosrasp, kokosmeel, bakpoeder, baking soda en zero calorie siroop vanille zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel