Keukenspecialist.nl

Spaanse hartige muffins

½ rode paprika 
5 takjes bladpeterselie
40 gram olijven (uitgelekt)
250 gram patentbloem
½ zakje bakpoeder (8 gram)
125 gram oude kaas
peper en zout
100 gram roomboter
1 ei
200 ml. melk

* KitchenAid keukenmachine met platte menghaak
* KitchenAid snij/rasphulpstukken
* 2x Patisse mini-muffinvorm (12 stuks)
* Patisse silicone bakkwastje
* Patisse spuitzak of wegwerp spuitzak

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden

Snij de paprika, olijven en bladpeterselie in hele kleine stukjes.
Zeef het de bloem en bakpoeder boven de kom van de KitchenAid en
meng de fijngesneden ingrediënten erdoor. Rasp de oude kaas met de
rasp van de KitchenAid en doe dit ook in de mengkom. 
Breng op smaak met zout en peper en meng met de platte menghaak door elkaar op stand 2/3 tot alles goed verdeeld is. 
Smelt de boter zachtjes in de magnetron 1,5 min op 360 watt (mag niet borrelen) Doe het ei en de melk bij de boter en kluts dit goed door elkaar.
Laat de KitchenAid draaien op stand 2, giet het eimengsel in één keer erbij
en laat kort draaien tot alles is gemengd.

Vet de mini-muffinvormen in met het silicone bakkwastje.
Schep het beslag in een spuitzak en verdeel de helft over twee minimuffinvormen. (kan ook met 2 theelepels)
Bak de hartige muffins in ca. 15 minuten op 200 graden goudbruin.
Laat even afkoelen, en wip ze eruit met de achterkant van een lepeltje.

(Het mengsel is voldoende voor 4 minimuffinvormen, dus 48 stuks)

Italiaanse variatie: vervang de paprika, bladpeterselie, olijven en oude kaas door gedroogde tomaat, bosuitjes, verse basilicum en feta.

* KitchenAid keukenmachine, Patisse mini-muffinvormen, bakkwastjes en spuitzakken zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel