Keukenspecialist.nl

Quiche met rivierkreeftjes en zalm

Als basis voor hartige taart:
200 gram patentbloem
100 gram koude boter in blokjes gesneden
0,8 dl. koud water

nufje zout

Vulling:
100 gram rivierkreeftjes
50 gram fijngesneden gerookte zalm
bakje roomkaas
bakje kruidenroomkaas
1 ei
3 bosuitjes
bieslook
1 theelepel mierikswortel
verse dille

* Patisse muffinbakvorm 12-delig of rechthoekige antikleef bakvorm
* Rvs uitsteekvorm of bakring 9 cm.
* Patisse antikleef deegroller

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Patentbloem, in blokjes geneden boter en zout in een mengkom doen en 
met keukenmachine met platte menghaak door elkaar mengen tot de boter in de bloem is opgenomen. Koud water in één keer erdoor mengen waardoor het een deegbal wordt. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast. Bloem het werkblad in, en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg, of steek rondjes uit de deeglap voor een muffinvorm.

Hartige taartjes vullen met een mengsel van roomkaas, ei, kruidenroomkaas, verse dille, mierikswortel, bosuitjes, bieslook, rivierkreeftjes, gerookte zalm en daarna op smaak gebracht met peper en zout.

ca. 20 minuten bakken op 180 graden hetelucht.

* Patisse muffinbakvorm 12-delig of rechthoekige antikleef bakvorm
* Rvs uitsteekvorm of bakring 9 cm. * Patisse antikleef deegroller
zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.