Ingredienten aardappelpartjes:
Annabelle van Bert Keijser of andere vastkokende aardappelen
Wadden kruidenzout
1 bosje fijngehakte verse rozemarijn
Olijfolie
* scrubhandschoenen
Ingredienten mayonaise:
1 heel ei
1 eetlepel mosterd
1 koffielepel wittewijnazijn of witte balsamicoazijn
1 theelepel poedersuiker of witte basterdsuiker
1 eetlepel citroensap
Fijngesneden bieslook of gedroogde kruiden naar smaak
Peper en zout naar smaak
250 ml. zonnebloemolie
1 bakje creme fraiche (optioneel)
* Bamix staafmixer met menger (plat schijfje met schoepjes)
* Bamix smalle mengbeker
* Patisse rechthoekige braadslede
Stoom de aardappelen ca. 10 minuten in de gaatjesschaal van stoomoven of in een stoompan. Doe de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, kruidenzout en fijngehakte rozemarijn. Bak ca. 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Voor de mayonaise:
Doe alle de ingrediënten in de smalle mengbeker en schenk de olijfolie er voorzichtig op. Zet de Bamix staafmixer met de mengschijf op de bodem van de mengbeker en begin te mixen op de hoogste stand. Als je ziet dat de mayonaise dik wordt, haal dan langzaam de staafmixer omhoog en meng het geheel daarna nog even door elkaar tot een dikke mayonaise. Laat ongeveer een half uurtje opstijven in de koelkast.
Meng voor een frisse variant de mayonaise met een paar eetlepels creme fraiche of yoghurt.
Wij adviseren om gebruik te maken van gepasteuriseerd eigeel of verse eieren. De mayonaise is een paar dagen houdbaar in de koelkast.
* De Bamix staafmixer, scrubhandschoenen en Patisse rechthoekige braadslede en een groot assortiment kruiden en dippers zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel