Keukenspecialist.nl

Fruit in wittewijngelei

4 blaadjes gelatine 
1 dl. witte wijn
1 dl. water
50 gram suiker

Fruit als aardbei, pruim, appel en druif

Gebruik geen kiwi of ananas, die breekt de gelatine af !

* Patisse antikleef donutvorm 12-delig

Week de gelatineblaadjes in ruim water. Breng de wijn en water in een steelpannetje aan de kook en los de suiker er in op. Haal van het vuur en los de geweekte gelatineblaadjes er in op.
Laat afkoelen tot lauwwarm. Snij ondertussen het fruit klein, en vul de donutvormen met het fruit. Hou er met de schikking van het fruit rekening mee dat de bodem van de vorm de zichtzijde wordt. Druk het fruit goed aan in de vormen en overgiet het met het lauwwarme wijn/gelatinemengsel. Dek af met vershoudfolie en zet een paar uur in de koelkast tot het mengsel stevig aanvoelt.

Stort de vruchtengelei-rondjes door de onderkant van de vorm kort in warm water te dompelen en daarna de vorm om te keren op een glazen werkplaat.

Serveer de vruchtengelei als nagerecht met versgeklopte slagroom.

* Patisse antikleef donutvorm is verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.