Keukenspecialist.nl

Rotolo italiaanse broodrol

Voorgerecht voor 4 personen

4 plakken tramazine brood 
(brood zonder korst, in de lengte in plakken gesneden)
1 bakje roomkaas 
1 eigeel
100 gram (wilde) spinazie (zonder steeltjes)
12 gedroogde tomaatjes in olie
italiaanse kruiden
peper en zout
balsamicoglace (stroperige zoete balsamicosiroop)

Verwarm de oven voor op hetelucht 150 graden.

Meng het bakje roomkaas met het eigeel, en breng op smaak met italiaanse kruiden, peper en zout. Smeer de plak tramazine brood in met het roomkaasmengsel. Beleg het brood met de spinazieblaadjes en laat daarbij een randje vrij. Snij de gedroogde tomaat in dunne reepjes en verdeel dit over de spinazie.

Rol de broodrol strak op vanaf de smalle kant, en eindig met het vrije stukje. Leg de rol op een bakplaat met bakfolie, met het einde van de rol aan de onderzijde. Besprenkel de broodrol aan de bovenzijde met wat olie van de gedroogde tomaatjes en maak een zigzag met de balsamicoglace.

Bak de rotolo ca. 30-35 minuten knapperig in de oven. Snij de rotolo met een scherp broodmes schuin doormidden of in dunne plakjes en serveer meteen.