Keukenspecialist.nl

Cantuccini

300 gram bloem
180 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
120 gram grof gehakte amandelen, geroosterd
snufje zout

KitchenAid keukenmachine met platte menghaak

In de combi-stoomoven op 180 graden met 80 % stoom
in dichte schaal bekleed met bakfolie

(of in heteluchtoven op 180 graden op bakplaat met bakfolie of bakpapier)

.
.

Verwarm de combi-stoomoven voor op 180 graden op de heteluchtstand.

Rooster de amandelen tijdens het voorwarmen van de oven lichtbruin, laat afkoelen en hak daarna de amandelen met een mes grof.

Klop de suiker en de eieren luchtig met de KitchenAid met platte menghaak. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg dit bij het mengsel van suiker en eieren. Meng dit door elkaar tot een homogeen mengsel en voeg daarna op de laagste stand de gehakte amandelen toe.

Bestuif het werkblad met bloem en vorm van het plakkerige mengsel 2 rollen. Leg de rollen op de met bakfolie beklede bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde combi-stoomoven op heteluchtstand met toevoeging van stoom.

Snij de rollen direct na het bakken in reepjes van ca. 1,5 cm. dik. Leg de reepjes terug op de bakplaat en bak deze nog 5-10 minuten in de oven tot ze droogkrokant zijn.

De koekjes laten afkoelen en volgens italiaanse traditie dopen in koffie of Vin Santo. (Toscaanse dessertwijn) 
.
.
KitchenAid keukenmachine, Siemens combi-stoomoven en silicone bakfolie vindt u in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.