Keukenspecialist.nl

Kruidige (Kerst)koekjes

- recept Keukencentrum Texel, Marjet van der Vis -

400 gram zelfrijzend bakmeel 
150 gram lichte basterdsuiker
150 gram roomboter
2 eieren
1 snufje zout
3 eetlepels nomu sweet (kruidige kaneelsuiker) *
voor de garnering:
1 bakje hagelsuiker * 
1 losgeklopt ei
diverse uitsteekvormpjes *

Zelfrijzend bakmeel zeven boven de mengkom, basterdsuiker, eieren, zout en kaneelsuiker erbij voegen, daarna het geheel langzaam mengen met keukenmachine. Tijdens het mengen de koude boter in stukjes toevoegen. Het wordt dan een mooi kruimelig deeg. Kneed het nog even door met de hand tot het een soepel deeg wordt. Pak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.

Deeg uit de koelkast halen en oven voorverwarmen op boven- en onderwarmte 180 graden. Bedek een bakplaat met bakfolie of bakpapier. Rol het deeg met een (anti-kleef) deegroller uit op een glazen worktopsafer (hittebestendige glasplaat) tot een grote lap van 3-4 mm. dik, eventueel licht inbloemen. Steek de koekjes uit met rvs uitstekertjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk met een siliconenkwastje de koekjes met losgekleopt ei, bestrooi ze met hagelsuiker en bak ze in ca. 15 minuten lichtbruin.

Tip: Ook leuk met een lintje in de kerstboom!
* Nomu sweet, hagelsuiker, bakfolie, bakpapier, bakkwastjes, anti-kleef deegrollers, rvs uitsteekvormpjes, worktopsafers etc. zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.