Keukenspecialist.nl

Aspergequiche met lamsham

Als basis voor hartige taartbodem:
150 gram bloem
75 gram boter
60 ml. koud water
mespunt zout

Hartige taart vulling:
200 gram geschilde en in stukjes gesneden Texelse asperges
75 gram Texelse lamsham 
1 bosuitje
50 ml. Blueband finesse kookroom 
2 eieren
1 zakje aspergesaus
fijngeknipte bieslook

* Patisse muffinbakvorm 12-delig
* Rvs uitsteekvorm of bakring 9 cm.
* Patisse antikleef deegroller

Patentbloem, in blokjes geneden boter en zout in een mengkom doen en 
met keukenmachine met platte menghaak door elkaar mengen tot de boter in de bloem is opgenomen. Koud water in één keer erdoor mengen waardoor het een deegbal wordt. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast. Bloem het werkblad in, en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg, of steek rondjes uit de deeglap voor een muffinvorm.

De in stukjes gesneden asperges 5 minuten blancheren in kokend water, afspoelen met koud water en uit laten lekken. De lamsham in reepjes en bosuitjes in ringetjes snijden en door de afgekoelde asperges mengen. Verdeel het aspergemengsel gelijkmatig over de 12 muffinbakjes. 
Meng voor de saus de kookroom, eieren, zakje aspergesaus en fijngeknipte bieslook door elkaar. Vul met een lepel de muffinbakjes af met de saus tot net onder rand van het deeg.

Kleine quiches ca. 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden., voor een grote hartige taart geldt 30-40 minuten.

* Patisse muffinbakvormen, antikleef deegrollers, rvs uitsteekvormen en bakringen zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.