Keukenspecialist.nl

Kokosmakronen met amarenen

* 20 ouwelrondjes van 4 cm. doorsnede 
2 eiwitten van middelgrote eieren
100 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
125-150 gram gemalen kokos
* 20 uitgelekte amarenenkersen 
* Patisse siliconen bakmat

Verdeel de ouwelrondjes over de siliconen bakmat en verwarm de oven voor op 150 graden.

Splits 2 eieren en klop de eiwitten met de draadgarde van de KitchenAid (of handmixer) schuimig in een vetvrije kom. Zet een pan met kokend water in de spoelbak en zet hier de mixerkom met geklopt eiwit in. Voeg de poedersuiker en vanillesuiker toe en klop de eiwitten gedurende 5 minuten au-bain-marie tot een stevig schuim. Op die manier wordt het schuim al enigszins gaar en blijft het stevig.

Neem de mixerkom van de pan en klop een paar minuten tot het schuim is afgekoeld. Spatel de kokos met kleine hoeveelheden door het eiwitschuim. Schep met 2 eetlepels op elk ouwelrondje een bergje kokosmengsel met daarop een uitgelekte amarenenkers.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kokosmakronen lichtbruin in ca. 25 minuten. Van binnen moeten de kokosmakronen zacht blijven. Laat de makronen uitdampen en afkoelen op een rooster.

* Patisse bakmatten, amarenenkersen op siroop en ouwelrondjes van 4 cm. vindt u in onze kookwinkel !