Keukenspecialist.nl

80-100 gram basilicum, blaadjes afgeritst.
60 gram Parmezaan of Pecorinokaas in blokjes gesneden
40 gram pijnboompitjes licht geroosterd en afgekoeld
1 teentje knoflook
Milde olijfolie 
beetje citroensap
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

KitchenAid keukenmachine
KitchenAid voedselmolen met fijne maalschijf

Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een koekenpan of oven op 150 graden. Plaats de voedselmolen met fijne maalschijf op de KitchenAid en stel in op stand 2. Zet de rvs mengkom eronder en stop afgewisseld basilicumblaadjes, blokjes Parmezaan, knoflook en pijnboompitjes in de opening van de voedselmolen, eindig als laatste met de kaas. Breng dit op smaak met peper en zout.
Meng met de platte menghaak het mengsel door elkaar en voeg een flinke scheut olijfolie toe tot een gladde massa ontstaat. Voeg een koffielepel citroensap toe om verkleuren te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

De overgebleven pesto kan in de koelkast ca. 2 weken worden bewaard in een jampotje afgedekt met een laagje olie. Heerlijk in de pasta of een versgebakken stokbroodje.

Dit recept kan ook worden gemaakt met de Bamix staafmixer met maalbakje.
Doe dan alle ingredienten inclusief een flinke scheut olijfolie in het maalbakje en laat dit draaien tot de pesto fijn genoeg is.