Keukenspecialist.nl

RED VELVET CAKE of MINI GEBAKJES
met witte chocolade-roomkaascreme en frambozen

Ingrediënten voor een dubbele taart:
500 gram witte basterdsuiker
200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur) 
6 medium eieren
4 theelepels vanille extract

400 gram gezeefde patentbloem
40 gram cacaopoeder ongezoet
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels zout

350 ml. karnemelk
6 eetlepels vloeibare rode kleurstof (of 6 theelepels gel kleurstof)

4 theelepels azijn
4 theelepels bicarbonaat (baking soda)

Roomkaascreme:
350 gram roomboter op kamertemperatuur
600 gram vaste roomkaas op kamertemperatuur b.v. pakje Monchou
500 gram witte chocolade

Frambozenjam:
350 gram frambozen (300 gram voor de jam en 50 gram om te decoreren)
75 gram witte basterdsuiker
3 blaadjes gelatine

2 taartvormen van 24 cm. (of maak in één keer het beslag en bak ze achter elkaar)
Neem voor de minigebakjes siliconen muffinvormen en de helft van het recept en baktijd 20 min..

Bereiding:
Begin met het maken van de frambozenjam omdat deze goed moet afkoelen. 
Laat de blaadjes gelatine in een bakje koud water zacht worden. Verwarm in een steelpannetje de frambozen met de suiker en prak deze fijn. Kook de frambozen in ca. 10 minuten tot een vloeibare frambozenpuree. Haal het pannetje van het vuur en laat een beetje afkoelen. Doe dan de gelatineblaadjes erbij en roer het geheel goed door. Giet de frambozenjam over in een schaaltje en laat helemaal afkoelen.

Oven voorverwarmen op 170 graden hetelucht (of 120-145-170).

Zet 2 springvormen klaar ca. 24 cm. rond en vet deze in met roomboter en bloem de vormen daarna in. Zachte boter op kamertemperatuur samen met de basterdsuiker heel luchtig kloppen (ca. 10 minuten) met flexbeater van de KitchenAid op stand 4 (of met een mixer). Eieren loskloppen en beetje voor beetje toevoegen op stand 4 (niet te veel tegelijk anders gaat het schiften). Daarna vanille-extract toevoegen en goed mengen.

Ondertussen de patentbloem zeven, samen met de cacaopoeder, bakpoeder en het zout. Meng de karnemelk met de kleurstof in een mengbeker. Zet de KitchenAid op stand 2 en voeg om en om een beetje bloemmengel en rode karnemelk toe. Goed laten mengen en tussendoor de rand van een kom met een spatel schoon schrapen zodat alles goed door elkaar mengt.

Baking soda met azijn mengen in een klein bakje, laten bruisen, doorroeren en toevoegen aan het beslag. Kort mengen (een paar seconden) op een lage stand tot het goed is opgenomen. Beslag in de ingevette/ingebloemde bakblikken gieten en ca. 40-45 minuten bakken in het midden van de oven (tip van een klant: eerst 15 min. bakken op 120 graden, dan 15 min. op 145 graden en daarna nog 15 min. op 170 graden hetelucht. Zo krijg je een gelijkmatig gerezen taart met minder 'bollingen'). Controleer de garing met een satéprikker, als deze er schoon uit komt is de taart gaar.

Als de taart uit de oven komt even laten afkoelen in de vorm, daarna uit de vorm halen en omgekeerd laten afkoelen op een taartrooster. Minimaal een uur laten afkoelen voordat je de taarten kan vullen. (kan ook de volgende dag)

Snijd de bovenkant van de taarten recht (indien nodig) zodat ze vlak zijn en daarna doormidden in 2 gelijke delen. De afsnijsels kun je fijn maken en gebruiken als decoratie (kan in een foodprocessor of maalbakje van de staafmixer).

Roomkaastopping:
Klop de roomboter met de flexbeater luchtig tot deze wit is (ca. 10 min. op stand 4), daarna de roomkaas toevoegen en samen nog 5 min. luchtig kloppen. De witte chocolade ca. 7 minuten smelten (net gesmolten, niet te heet) in de magnetron op 360 watt. De gesmolten chocolade al kloppend op stand 4 toevoegen aan het mengsel.

De helft van het mengsel mengen met de frambozenjam en hiermee 3 lagen vullen tussen de taart. Het witte chocolademengsel aan de buitenzijde van de taart gladsmeren met een paletmes en decoreren met verse frambozen en cakekruimels.  

Dat wordt smullen! Lachen

Alle gebruikte bakartikelen en keukenmachines zoals de bakvormen van Le Creuset en Patisse, spuitzakken, paletmes, KitchenAid keukenmachine, Magimix foodprocessor en Bamix maalbakje zijn verkrijgbaar in onze kookwinkel en onze webshop www.kookwinkeltexel.nl/webshop