Keukenspecialist.nl

Suikersoesjes

magnetron solo + onder- en bovenwarmte

125 ml water 
50 g roomboter 
40 gram suiker
mespunt zout
75 g patentbloem (gezeefd)
1,5 ei (large)
voor decoratie: hagelsuiker *

(* verkrijgbaar bij Keukencentrum Texel)

Water, boter, suiker en zout in een glazen litermaat afgedekt in 4-5 minuten op 600 watt verwarmen tot de boter is opgelost en alles flink begint te borrelen en omhoog komt.
De litermaat uit de magnetron nemen en de bloem in 1 keer aan het botermengsel al roerend toevoegen en roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. De deegbal in een mengkom overdoen, iets af laten koelen en de eieren er 1 voor 1 door roeren. Geen ei meer toevoegen als het deeg mooi glanst en als een lang lint van de lepel valt.

Oven voorverwarmen 190 graden boven- en onderwarmte. Het deeg in een spuitzak met een gekarteld mondje overdoen. Op een met bakpapier of bakfolie beklede bakplaat kleine toefjes spuiten en bestrooien met hagelsuiker.

In het midden van een voorwarmde oven de soesjes in ca. 25 minuten goudbruin bakken, daarna laten afkoelen en serveren.

De soesjes kunnen gevuld worden met slagroom of banketbakkersroom, maar zijn zonder vulling ook heerlijk !