Keukenspecialist.nl

Valentijnspizza uit de Ferrari pizzaoven

Ingredienten:
1 zakje gedroogde gist 
2 theelepels suiker
100 ml. lauwwarm water
500 gram pizzabloem farina '00' 
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
2 theelepels Pestodipper kruiden

Benodigdheden:
KitchenAid met platte menghaak en kneedhaak
Patisse antikleef deegroller
Ferrari pizzaoven

Los de gist en de suiker op in een kommetje met 100 ml. lauwwarm water. Laat het mengsel een paar minuten staan en roer het vervolgens door met een garde.

Doe de pizzabloem in de kom van de KitchenAid, maak een kuiltje in het midden en schenk de gistoplossing erin. Strooi het zout en de Pestodipper kruiden aan de buitenzijde van de bloem zodat het niet met het gist in aanraking komt. Zet de platte menghaak op de lage stand en voeg tijdens het mengen de olijfolie en 3 eetlepels lauwwarm water toe. Meng het geheel met de platte menghaak tot een samenhangend deeg en kneed daarna met de kneedhaak 10 minuten tot een elastisch deeg wat niet meer plakt. 

Vorm van het deeg 4 ballen en leg deze in de met olie ingevette stoomschaal van de stoomoven. Laat het deeg 30 minuten rijzen op 40 graden tot het 2x het volume heeft. (dit kan ook in een ingevet schaaltje in de oven op 40 graden afgedekt met een vochtige theedoek, of op een warme plek in de keuken b.v. op de radiator. De rijstijd zal dan wel langer zijn ca. 60 minuten) 

Bestuif het werkblad met wat bloem, druk het deeg plat en rol het met de antikleef deegroller dun uit tot een mooie cirkel van 3-4 mm. dik voor een grote pizza, of steek er hartjes uit voor de Valentijnspizza. Prik een paar gaatjes in de bodem zodat de pizza geen luchtbellen krijgt tijdens het bakken. Verdeel de tomatensaus en topping naar keuze over de pizzabodem en bestrooi het daarna met Pestodipper kruiden. Als topping kan o.a. mozzarella, salami, ham, rode ui, bosui, paprika, champignons, tonijn, ananas en geraspte kaas gebruikt worden. Vooral niet te dik beleggen en de randen vrijlaten zodat de kaas er niet afloopt.

Verwarm de pizzaoven 10 minuten voor met de deksel dicht tot het lampje uitgaat. Doe de deksel open en wacht tot het lampje aangaat zodat de pizzaoven weer gaat verwarmen en het grillelement wordt ingeschakeld. Leg dan de pizza op de keramische bodem (meer dan 300 graden) van de pizzaoven en bak deze heerlijk knapperig in 3-5 minuten. Je kunt de pizza ook bakken op een bakplaat in een voorverwarmde heteluchtoven op 250 graden in ca. 10-12 minuten, eventueel op een losse pizzasteen. 

De Ferrrari pizzaoven, KitchenAid keukenmachine, Patisse antikleef deegroller, hartjes uitsteker, pizzasteen en Pestodipper kruiden zijn verkrijgbaar in onze kookwinkel en onze webshop www.kookwinkeltexel.nl/webshop