Keukenspecialist.nl

Hartige en zoete scones

voor 28-30 stuks

250 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl. bakpoeder
1 mespunt zout
50 gram koude roomboter
4 eetlepels fijngesneden bieslook
50 gram zongedroogde tomaat fijngesneden
75 gram oude kaas of belegen schapenkaas 
150 ml. melk

Voor de zoete variant de bieslook, tomaat en kaas vervangen door 65 gram witte basterdsuiker, en serveren met lemon curd, jam en ongezoete stijfgeklopte slagroom.

* Patisse bakpapier of siliconen bakmat
* Patisse antikleef deegroller
* KitchenAid keukenmachine
* uitstekertjes 4 cm. rond
* siliconenkwastje
* glazen worktopsafer

Verwarm de oven voor op hetelucht 180-200 graden

Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, mespunt zout en koude boter in de mengkom van de KitchenAid en meng met de platte menghaak tot de boter is opgenomen. Rasp de kaas met de rasp van de KitchenAid en voeg 50 gram kaas samen met de bieslook en de fijngesneden gedroogde tomaat bij het deegmengsel. Laat de platte menghaak weer draaien en meng dan de melk erdoor tot een samenhangend deeg.

Bestrooi een glazen worktopsafer met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm. dik. Steek er met een uitsteker van ca. 4 cm. doorsnede, kleine rondjes uit. Leg een bakmat of bakpapier op de bakplaat van de oven, en verdeel de rondjes hierop. Bestrijk de scones met een siliconenkwastje met melk.

Bak de scones in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Neem ze uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer met gezouten boter of roomkaas.

* Patisse bakpapier of siliconen bakmat, Patisse antikleef deegroller, KitchenAid keukenmachine, uitstekertjes 4 cm. rond, siliconenkwastje en glazen worktopsafer vindt u in onze kookwinkel.