Keukenspecialist.nl

Gluhwein alcoholvrij

Voor 1,75 liter Gluhwein

1 fles alcoholvrije rode wijn 0,75 liter 
1 pak rode druivensap 1 liter
1 eetlepel gluhwein-kruiden (verkrijgbaar in onze kookwinkel)
1 thee-ei
1 eetlepel suiker (naar smaak)
1 onbespoten sinaasappel in schijfjes (optioneel)
1-2 handperen van Kees Keijser (optioneel)

Verwarm de alcoholvrije wijn en druivensap op een laag pitje, voeg de suiker hier aan toe. Doe de Gluhweinkruiden in een thee-ei en laat dit ca. 1 uur meetrekken.
Voor een extra frisfruitige smaak kun je samen met de kruiden schijfjes sinaasappel toevoegen.

We hebben tijdens de laatste kookdemonstratie in stukjes gesneden handperen van Kees Keijser meegegaard in de Gluhwein met een super resultaat (zie foto)
Dan krijg je een soort warme Gluhwein-bowl, erg lekker!

Als je dat lekkerder vindt kun je natuurlijk ook normale wijn gebruiken ipv alcoholvrije wijn...