Keukenspecialist.nl

Courgetterolletjes met rauwe ham

Voor 12 stuks:
1 courgette
1 rode paprika in reepjes
1 theelepel gedroogde basilicum
6 plakjes rauwe ham in de lengte doorgesnede tot 12 lange repen
12 blaadjes verse basilicum
100 gram brie in plakjes

* Cuisipro brede dunschiller

Schaaf de courgette met de brede schiller in dunne plakken. Leg de plakken courgette in de gaatjesschaal, bestrooi met de gedroogde basilicum en stoom ze samen met de paprika 5 minuten in de stoomoven, met de dichte schaal eronder op 100 graden.
Neem de courgette en paprika uit de stoomoven en verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 180 graden.
Leg op elke reep rauwe ham een plakje courgette en leg aan het uiteinde een vers blaadje basilicum, 2 reepjes paprika en een plakje brie.
Rol de courgette stevig op en leg ze op het uiteinde in de gaatjesschaal die bekleed is met bakpapier of aluminiumfolie, en bak ze ca. 5-7 minuten of tot de kaas is gesmolten en de ham knapperig, op combinatie hetelucht 180 graden en stomen.

Heeft u geen combi-stoomoven, dan kunt u de plakken courgette ook in de stoompan bereiden, en daarna afbakken in de oven.
Heeft u alleen een oven, dan kunt u plakken courgette met olie bestrijken en onder de hete grill leggen tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi ze met de gedroogde basilicum en ga verder te werk zoals boven beschreven. Bak de rolletjes in een voorverwarmde oven op ca. 190 graden tot de kaas is gesmolten.

* Cuisipro brede dunschillers, julienneschillers, tomaten/aspergeschillers etc. zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel