Keukenspecialist.nl

Zalmcrème met kwarteleitje

Voor 12 stuks:
12 kwarteleitjes (of gewone eieren)

voor de zalmcrème:
50 gram gerookte zalm fijngesneden
2 eetlepels creme fraiche of boursin cuisine
verse dille fijngesneden
verse bieslook fijngesneden
zout en peper

1. Vermeng voor de zalmcrème de gerookte zalm met de fijngesneden dille, bieslook en crème fraiche. Voeg peper en zout naar smaak toe.
2. Schep een lepeltje van het zalmmengsel in een glazen borrelglaasje en breek hier voorzichtig een kwarteleitje (of een gewoon ei) boven. Tik eventueel met een scherp mesje op de dop om deze gemakkelijk te breken.
3. Zet de borrelglaasjes in de dichte schaal en stoom de kwarteleitjes 6-7 minuten (of 10 minuten bij gewone eieren) op 100 graden in de stoomoven.
4. Garneer het gerecht met een klein takje dille en serveer warm. Heerlijk en exclusief als voorgerecht of amuse. Eet smakelijk !

Bent u niet in het bezit van een stoomoven, kunt u dit recept ook in een speciale stoompan met inzetrooster op de kookplaat bereiden. U vindt diverse stoompannen in onze kookwinkel, wij adviseren u graag !