Keukenspecialist.nl

Amaretti bitterkoekjes

200 gram witte amandelen (of gemalen amandelen)
150 gram poedersuiker ( of kristalsuiker fijnmalen met Bamix) 
1 eiwit van een medium ei
1 theelepel bitteramandel essence
1 eetlepel Amaretto

Bamix staafmixer met processormolen
KitchenAId keukenmachine met platte menghaak
Bakpapier, bakfolie of siliconenbakmat

Maal de amandelen heel fijn met de processormolen van de Bamix staafmixer op stand 2. Op dezelfde manier kun je ook heel gemakkelijk kristalsuiker fijnmalen tot poedersuiker.

Doe de gemalen amandelen en poedersuiker in de kom van de KitchenAid en meng het met de platte menghaak door elkaar. Voeg het eiwit, de amandelessence en de Amaretto toe. Kneed het mengsel tot een homogene pasta is ontstaan.

Verwarm de oven op heteluchtstand voor op 160 graden.

Maak van de pasta kleine balletjes zo groot als een knikker en leg ze met een tussenruimte op een met bakfolie of siliconenmat beklede bakplaat.

Knijp in de bovenkant van elk bolletje een paar puntjes en schuif dan meteen de bakplaat in de oven. Bak ca. 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Neem de amaretti uit de oven en bestuif ze eventueel met een beetje poedersuiker.

Amaretti bitterkoekjes kun je ongeveer een week bewaren in een afgesloten trommel. 
(als je er vanaf kunt blijven...)

Bamix staafmixer met processormolen, KitchenAid keukenmachine, bitteramandel essence en Patisse siliconenmat of bakfolie vindt u in onze kookwinkel !