Keukenspecialist.nl

Chocolade amarene biscuit bonbons

240 gram theebiscuit
100 ml. melk
3 eetlepels suiker
3 eetlepels cacao
65 gram roomboter
1/2 flesje rumaroma (Dr. Oetker 38 ml.)
1 potje amarenekersen 250 gram (uitgelekt 130 gram)
kokosrasp

Magimix keukenmachine of staafmixer met maalbakje 

Doe alle biscuitjes in de kom van de Magimix keukenmachine en maal ze helemaal fijn zonder stukjes.

Laat de amarenekersen uitlekken in een vergiet en vang het sap op. Verwarm de melk, suiker en cacao in een sauteer/steelpannetje op middelhoog vuur tot een warme saus, roer met een (platte) garde tot de suiker is opgelost.  Haal het pannetje van het vuur en laat de roomboter in de saus smelten. Laat de saus iets afkoelen en voeg het halve flesje rumaroma en ongeveer de helft van het amarenensap toe.

Voeg de fijngemalen biscuitkruimels bij de saus en meng dit  met de platte garde tot een soepel deeg. Neem een beetje deeg in je hand en druk er een kuiltje in. Doe hierin een amarenekers, draai hiervan een mooie knikker en rol het daarna door de kokosrasp.  

Dek af met plastic folie en laat 3-4 uur in de koelkast opstijven. Een eenvoudig te maken maar overheerlijke bonbon waar je moeilijk vanaf kunt blijven!

Platte gardes, sauteer/steelpannen en Magimix keukenmachine zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.