Keukenspecialist.nl

Advocaat roomsoesjes

Soezenbeslag:
65 ml water
60 ml melk
50 g roomboter 
mespunt zout
90 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren large, losgeroerd

Advocaatroom:
150 ml koude melk
70 gram banketbakkersroom poedervorm
5-6 eetlepels advocaat (zie recept onder bijgerechten)
poedersuiker

KitchenAid keukenmachine met platte menghaak
Glazen maatkan
Platte garde
Siliconen bakmat of bakpapier
Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Het water, de boter en het zout in een glazen litermaat afgedekt met magnetronfolie in 3-5 minuten op Max (900-1000 watt) verwarmen tot de boter is opgelost en het mengsel 1-2 minuten flink borrelt.

De litermaat uit de magnetron nemen en de bloem in 1 keer aan het botermengsel toevoegen en met een garde snel roeren tot de bloem geheel is opgenomen. Het deeg in de mengkom van de KitchenAid overdoen, even laten afkoelen en de losgeroerde eieren er beetje bij beetje met de platte menghaak doormengen. Geen ei meer toevoegen als het deeg mooi glanst en als een lang lint van de platte menghaak valt.

Het deeg in een spuitzak met een gekarteld mondje overdoen en op een met bakpapier of siliconen bakmat beklede bakplaat ca. 24 kleine toefjes spuiten. De soezen in het midden van een voorwarmde oven van 170-180 graden in ca. 25-30 minuten goudbruin bakken op stand boven- en onderwarmte. De soezen na het bakken laten afkoelen.

Voor de vulling de koude melk met banketbakkersroom mengen met de garde en even laten opstijven. De advocaat erdoor roeren en het mengsel in een spuitzak met smal vultuitje overdoen. De soesjes met de advocaatroom vullen en met poedersuiker bestrooien, of gesmolten chocolade in streepjes eroverheen gieten.

De soesjes kunnen natuurlijk ook gevuld worden met slagroom, eventueel met slagroomversteviger.

* KitchenAid keukenmachine, siliconen bakmat en spuitzakken zijn verkrijgbaar in onze kookwinkel.