Keukenspecialist.nl

Bamix recepten

SNELLE GROENTENSOEP (2-3 koppen)
2 takjes selderij
1 worteltje
1 stukje prei 4-5 cm.
1 eetlepel bouillonpoeder of 1 bouillonblokje
500 ml. kokend water
eventueel extra:
1 eetlepel tomatenpuree

Doe de groenten en kruiden in de mengbeker van 1 liter. Zet het multimesje op uw BAMIX en hak de groenten heel goed fijn, met een op-en-neergaande beweging. Voeg de bouillonpoeder, eventueel tomatenpuree en kokend water toe, en meng dit nog even goed door elkaar met het multimesje. De soep is klaar, serveer meteen !
.
.
MILKSHAKE of MAGER TOETJE
0.5 liter ijskoude magere melk
.suiker of zoetstof
oploskoffie, chocolade of fruit

Met de klopper op de BAMIX de melk opkloppen, eerst het uiteinde even op de bodem laten staan, daarna langzaam schuin omhoog trekken. Eén keer voor een milkshake, verder kloppen wordt slagroom of mager toetje.
Als de substantie dik genoeg is, op smaak brengen met suiker of zoetstof, en eventueel nog oploskoffie, chocolade of fruit toevoegen en daarna nog even doorkloppen. Direct serveren en opsmullen !
.
.
MAYONAISE
1 ei
1 volle theelepel mosterd
1 theelepel citroensap
1 theelepel kruidenazijn
1 theelepel kerrie
1 theelepel gedroogde bieslook 
flink peper en zout naar smaak
0,5 liter zonnebloemolie

Gooi ALLE ingredienten, inclusief de olie in de speciale mayonaisebeker. Zet de BAMIX met het mixerschijfje onderin de beker, doe dan de machine aan en laat hem 5 seconden draaien. Als de massa alle olie heeft opgenomen, trek dan de BAMIX langzaam schuin omhoog langs de kant van de beker. De mayonaise is nu klaar !