Keukenspecialist.nl

Tiramisu

275 gram mascarpone
40 gram vanillesuiker
2 eieren (gesplitst)
175 ml. sterke zwarte koffie
100 ml. amaretto likeur
1 pak lange vingers
cacaopoeder voor garnering

Patisse rechthoekige vorm
KitchenAid keukenmachine met draadgarde
Fijnmazige zeef

Doe de mascarpone, vanillesuiker en eierdooiers in een kom en klop alles goed door elkaar met de draadgarde. Klop de eiwitten in een andere kom stijf en spatel dit voorzichtig door het mascarponemengsel tot een luchtige massa.

Bedek de bodem van de rechthoekige vorm met een paar eetlepels van het mascarponemengsel. Vermeng de koffie en amarettolikeur in een bord en doop de lange vingers er stuk voor stuk een paar seconden in, zodat ze doorweekt worden, maar intact blijven. Leg ze naast elkaar op de mascarponelaag tot deze geheel bedekt is, en dek af met de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop nogmaals een laag doorweekte lange vingers en dek af met de rest van het mascarponemengel en strijk het glad af met een (palet)mes.

Dek de schaal af met folie en zet minimaal 4-6 uur in de koelkast. (liefst een dag van te voren maken) Bestrooi met de fijnmazige zeef de schaal met de cacaopoeder, en serveer zo koud mogelijk.

Variatietip van een klant: meng speculaaskruiden door het mascarponemengsel en gebruik chocolademelk in plaats van koffie.