Keukenspecialist.nl

Italiaanse Amuse

-recept Keukencentrum Texel, Marjet van der Vis-

Ingredienten voor 12 hapjes:

3 velletjes bladerdeeg
6 gedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt
2 takjes verse basilicum fijngesneden
2 bosuitjes fijngesneden
1/2 bakje roomkaas met kruiden 
1/2 ei
verse peper/zout
gedroogde italiaanse kruiden
15-20 gram pijnboompitten 
Patisse bakblik met kleine muffinvormpjes 12 stuks (te koop bij KC Texel)

Oven voorverwarmen en pijnboompitjes erin lichtbruin laten worden.
Kan ook eventueel in de koekepan, maar let op… niet te lang !!!
Ieder velletje bladerdeeg in 4 stukjes snijden en inbloemen.
Ieder stukje 2x met vork inprikken in het midden, en met 4 vingers tegelijk in het ingevette muffinbakje draperen, de bloemkant onder. 
Alle ingredienten mengen (muv de pijnboompitjes) en daarna met 2 lepeltjes verdelen over de bladerdeegbakjes.
Garneren met voorgeroosterde pijnboompitjes, en een beetje aandrukken.
Daarna afbakken in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

15-17 minuten op combistand, magnetron 180 watt, hetelucht 225 graden
of in heteluchtoven 20-25 minuten op 180 graden.

Even iets af laten koelen, en warm serveren.

Een heerlijke variatie kan gemaakt worden met gerookte zalm, garnalen,
verse dille, mierikswortelpuree en roomkaas. Natuurlijk kun je je ook gehakt met geraspte kaas, champignons met spekjes of ham en prei gebruiken.

Een zoete variant kun je maken met roomboterbladerdeeg gevuld met een mengsel van appel, rozijnen, suiker, kaneel, gemberpoeder, custardpoeder, cranberry of duindoorn en afdekken met amandelspijs, beetje losgeroerd met wat water.