Keukenspecialist.nl

Fonceerdeeg (basis hartige taart)

200 gram bloem
100 gram boter
0,8 dl. water 
Snufje zout
Patisse antikleef deegroller *

(* verkrijgbaar bij Keukencentrum Texel)

Alles tegelijk in een mengkom doen en mengen met KitchenAid keukenmachine met platte menghaak. Als het te zwaar wordt verder kneden met de kneedhaak. Even laten rusten in de koelkast, dan uitrollen met (antikleef)deegroller en bakvorm ermee bekleden.

Hartige taart vullen met geblancheerde of beetgaar roergebakken groenten naar keuze zoals: broccoli, prei, paprika, ui, courgette etc. gecombineerd met spekjes, gehakt of zalm. Overgieten met een mengsel van eieren room en (kruiden)roomkaas en daarna op smaak gebracht met kruiden, peper en zout.

ca. 50-60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden 
even laten afkoelen, daarna aansnijden.