Keukenspecialist.nl

Kookworkshop Scouting 07.07.2011

Als afsluiting van het seizoen heeft een groep van 10 gezellige meidenwelpen van de Scouting in de leeftijd van 8-10 jaar een kookworkshop gehad in de kookstudio bij de 'overburen' van het keukencentrum.

We zijn begonnen met bladerdeeghapjes met een vulling van spekreepjes, fijngesneden bosuitjes en kaas, overgoten met een mengsel van roomkaas en eieren. Deze werden in een voorverwarmde oven 20 min. afgebakken op 200 graden en geserveerd als voorgerecht op een bordje met een beetje veldsla.

Daarna werd met de KitchenAid met pastarollers verse pasta gemaakt waarbij iedereen mocht helpen. Eerst kneden tot het deeg glad aanvoelt, en daarna steeds dunner door de rollers te verstellen, en als laatste werden er tagliatella-sliertjes van gesneden. De pasta werd geserveerd met een champignon-roomsaus.

Als afsluiting mocht iedereen zijn eigen Grand Dessert maken van roomsoesjes, merengue (schuim), zelfgemaakt aardbeienijs, slagroom en versierd met chocoladestrooisel. Er werden de mooiste kunstwerken gemaakt die daarna heerlijk werden opgesmuld.

Wij vonden het erg leuk om voor de Scoutingjeugd een gezellige afsluitingsavond te verzorgen, en hebben er net als de meiden erg van genoten !