Keukenspecialist.nl

Kookdemo 30.06.2012

Tijdens deze kookdemo hebben we hulp gehad van Immetje en Fleur, die samen met oma Roelie Bakker de kookdemo bezochten. Fleur wil later kok worden, en wij hebben de vriendinnen daarom een gratis kookles gegeven.

We hebben eerst met de Magimix sapcentrifuge de Texelse aalbessen en aardbeien gepureerd, vermengd met de vooraf gemaakte suikersiroop en er daarna met de Magimix ijsmachine sorbetijs van gemaakt.

Voor de Foccacia met gedroogde tomaat en rozemarijn hebben we het deeg gekneed met de KitchenAid keukenmachine, 25 minuten laten rijzen op 40 graden in de Siemens combi-stoomoven en daarna nog 25 minuten afgebakken op 210 graden op hetelucht in combinatie met stomen. Binnen een uur heb je dus je eigengebakken brood ! Heerlijk met onze dippers of zelfgemaakte pesto !

De zalm werd ingesmeerd met zalmkruiden en bruine suiker en daarna in de Demeyere rookpan op de inductiekookplaat in 20-25 minuten op half vermogen gerookt met eiken houtsnippers.

Ondertussen hebben we het pastadeeg gemaakt met de KitchenAid keukenmachine, in folie een half uurtje laten rusten en daarna met de pastarollenset eerst heel goed gevouwen en gekneed waardoor het heel glad wordt. Daarna wordt het in Tagliatelle sliertjes gesneden.

De pesto wordt gemaakt met de voedselmolen van de KitchenAid met de kleinste schijf, de basilicumblaadjes, knoflook, pecorinokaas en pijnboompitjes gaan om beurten in de vulopening, en daarna wordt het gemengd met een beetje citroensap en olijfolie tot het smeuiig is. Eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen.

Na het koken van de pasta in de Demeyere pastapan hebben we de pesto erdoorheen gemengd, en daarna geserveerd met de warmgerookte zalm.

We hebben allemaal gesmuld van al het lekkers, komt u de volgende keer ook naar de gratis kookdemonstratie op zaterdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur ? Iedereen is van harte welkom !

Kijk voor meer informatie en data in de agenda !