Keukenspecialist.nl

Kookdemo en markt zomer 2012

Eind juli stonden we met onze delicatessen op de Landbouwdag in Den Hoorn. Het was een stralende dag waar we ons zeer hebben vermaakt en veel bezoekers hebben laten proeven van al het lekkers.

In augustus stonden Jeannette en Lise op de themamarkt "Eten en Drinken" op de Groeneplaats.

Ook de kookdemonstraties waren heel gezellig, we hebben aardbeien-yoghurtijs gemaakt, warmgerookte ganzenborst op een salade met onze clementineolie en vijgendadelazijn, en heerlijke tulbandcakejes uit een siliconevorm van Birkman. Bij de andere kookdemonstratie stond warmgerookte zalm uit de rookpan, zelfgemaakte pasta en pesto op het menu, geserveerd met Texelse zeekraal van Zilte Groenten Marc van Rijsselberghe. Gevolgd door Aardbeiensorbetijs en bladerdeeghapjes met appel en cranberry, afgedekt met een dakje van zelfgemaakt amandelspijs.

Tijdens een bijeenkomst van "Duurzaam Ondernemen in NoordWest Holland" hebben wij een pitch verzorgd over het thema Duurzaam Voedsel. De aanwezigen werden getracteerd op Texels Brood van Bakkerij Timmer met onze parmezaandipper, salade van Novalishoeve met Texelse aardbeien van de Zelfpluktuin, gerookte ganzenborst en een dressing van onze olie en azijn. Later werd gesmuld van de Texelse aardbeien met 9 jarige balsamicoazijn met bosvruchten. 
Op de bijzondere locatie; het Joods Werkdorp in Slootdorp, wordt op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, het evenement 'The Powerhouse' gehouden.

Hierbij een impressie...