Keukenspecialist.nl

Afzuigen

Het meest populair zijn de rvs schouwafzuigkappen in allerlei modellen en de inbouwunits in een schouwombouw van een nostalgische keuken. 
Verder is er nog de vlakschermafzuigkap die helemaal onzichtbaar weggewerkt wordt in een ondiep bovenkastje, met aan de voorzijde ruimte voor b.v. kruiden.
Belangrijk is dat de vlakschermafzuigkap ALTIJD wordt uitgetrokken, omdat anders schade aan de kastjes ontstaat door vocht en warmte. 
De onderbouwafzuigkap onder een klepkastje en frontafzuigkap waarbij het deurtje naar voren wordt getrokken, worden alleen nog toegepast voor vervanging in bestaande situaties.

Belangrijk is dat de afzuigkap altijd breder is dan de breedte van de kookplaat, omdat de kookdampen altijd uitwaaieren, en anders langs de afzuigkap de keukenruimte in verdwijnen.
Voor optimale afzuigtechniek zijn er afzuigkappen met randafzuiging, die de kookdampen opzuigt rondom de kookplaat. De meeste afzuigkappen hebben tegenwoordig metalen vetfilters die gereinigd kunnen worden in de vaatwasser (zie reinigingstips).

Reinigingstips
Het streeploos schoonmaken van een rvs afzuigkap gaat heel eenvoudig met een speciale spuitbus die de afzuigkap reinigt en verzorgt. Tevens te gebruiken voor andere rvs oppervlakken. Verkrijgbaar bij Keukencentrum Texel.

Het beste resultaat behaal je door het vetfilter iedere maand te reinigen. Doe de vetfilter zonder andere vaat in de vaatwasser, zo voorkom je etensresten in het vetfilter, of roestvlekken op het bestek. Reinig het vetfilter op de hoogte temperatuur. Strooi bij sterke vervuiling wat vaatwaspoeder op het vetfilter.