Keukenspecialist.nl

Verleden

Start

In 1966 begon Arie van der Vis senior met zijn vader een houthandel op het industrieterrein in Den Burg op Texel. Later werd deze uitgebreid met een oliehandel, doe-het-zelf bouwmarkt (later Fixet) en keukencentrum. Zijn vrouw en drie van zijn kinderen kwamen hem in de loop van de tijd in het familiebedrijf versterken. 

Keukens

Vanaf het begin werden er standaard 'keukenblokken' geleverd met een vrijstaande koelkast en gasfornuis. Grootschalige woningbouw in de jaren ’70 van de vorige eeuw gaf een flinke impuls aan de verkoop. Reden om het bedrijf in 1976 uit te breiden met een royale keukenshowroom. Nieuw voor die tijd was dat er ‘aanbouwkeukens’ op maat konden worden samengesteld, compleet met inbouwapparatuur. 

Frisse aanpak

Vanaf 1990 kwam dochter Marjet in het bedrijf en legde zich toe op de verdere ontwikkeling van de keukenafdeling. Ze volgde een opleiding tot erkend keukenadviseur en maakte het ontwerp voor een ruimere, speels ingerichte showroom. Deze frisse aanpak bleek een schot in de roos.

Begrip

Keukencentrum Texel is op het eiland uitgegroeid tot een begrip. Marjet van der Vis nam het bedrijf volledig over en bouwde het verder uit. Als fervent kookliefhebster breidde ze de zaak na de eeuwwisseling uit met een kookwinkel, waar kwalitatief hoogwaardige accessoires te koop zijn.