Keukenspecialist.nl

NIEUWBOUW

De nieuwbouw van ons keukencentrum is eindelijk klaar, op 21 april 2011 hebben we onze duurzame nieuwbouw aan de Bernhardlaan geopend, naast assurantiekantoor Ab de Wijn. Het ontwerp in is eigen beheer ontwikkeld, en uitgewerkt door Frans Lugtmeijer bouwkundig teken- en adviesbureau. Het is een zeer duurzaam bedrijfsgebouw geworden, waarin zoveel mogelijk energiezuinige en waterbesparende toepassingen zijn verwerkt. Voor lage temperatuur (vloer)verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van aardwarmte in combinatie met een zonneboiler voor de warmwatervoorziening. In het gehele pand is LED verlichting toegepast, in combinatie met aanwezigheidsmelders zodat 60-70 % energiebesparing zal worden gerealiseerd. Het regenwater wordt gedeeltelijk opgevangen en er zijn waterbesparende kranen en toiletten gemonteerd. Er wordt gebruik gemaakt van FSC hout voor alle toepassingen.

Zeer Duurzame Utiliteitsbouw

Na een complexe aanvraagprocedure met hoge eisen hebben wij in mei 2010 van Agentschap NL een groenverklaring ontvangen voor Zeer Duurzame Utiliteitsbouw, waardoor wij als één van de weinigen in Nederland in aanmerking komen voor een Groenhypotheek van de Rabobank voor onze nieuwbouw. De EPC waarde van onze pand ligt ca. 75 % onder de huidige EPC norm. Voor ons duurzame concept werken wij samen met de installateurs van IGT (VEM, CVI en VTI) Duin Bouwbedrijf, Duurzaam Texel, Graag Gedaan en Texel Energie.

Duurzame bouw

Het dak en dakterras is bedekt met TPE, een duurzame kunststof die door de lichte kleur warmtereflecterend is. De verlichting wordt electronisch geregeld en gestuurd door het Berker KNX systeem. Wij hebben gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie via Ducotop 50 ZR roosters boven de ramen, in combinatie met het CO2 gestuurde afzuigsysteem Itho Demand Flow. Al het staal is brandwerend gespoten en de stucadoors hebben alle wanden superglad afgewerkt. Er is bijna 10 kilometer vloerverwarmingsleidingen gelegd en daarna afgewerkt met ca. 1000 m2. antracietkleurige vloertegels van 80 x 80 cm. die via een speciale methode in een speciebed van 8-10 cm. zijn geklopt. Op de wanden van toiletten en badkamers zijn dezelfde tegels toegepast zodat het één geheel wordt.

Puntjes op de i

Het 1000 litervat van de Vaillant Allstore installatie is geinstalleerd en ziet er imposant uit. Hierin wordt het warm water van zonneboiler en aardwarmte bij elkaar gebracht zodat het naar vraag kan worden benut en extra energiebesparend werkt. Half december zijn we eindelijk aangesloten op gas, water en electra, daarna kon de aardwarmte-installatie in gebruik worden genomen. Binnen een paar dagen begon het pand zich met warmte te vullen... wat een genot ! Pieter heeft het grootste deel van het schilderwerk klaar en het systeemplafond met LED downlighters is in de showroom geplaatst. Het plaatsen van de wanden en monteren van de showroomkeukens heeft een paar weken in beslag genomen, toen konden we met inrichten beginnen !

Resultaat nieuwbouw

De nieuwbouw is totaal 550 m2, ruim 5x groter dan onze vorige locatie, zodat we ruimte hebben voor meerdere eigentijdse keukenopstellingen, met centraal een uitgebreide kookwinkel en een professionele kookstudio waar we iedere zaterdagmiddag kookdemo's geven.

Op 21 april 2011 was het dan zover, na behoorlijk wat vertraging konden we eindelijk ons pand feestelijk openen met het leggen van de laatste steen.
We nodigen u van harte uit om het eindresultaat met eigen ogen te komen bewonderen !

Tot ziens!
Het team van Keukencentrum Texel:
Marjet van der Vis, Pieter Koper, Sjoukje Dijkstra, Anja Bremer en Danny Riteco