Keukenspecialist.nl

RVS

Roestvrij staal is een materiaal met vele mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende toepassingen, maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne een noodzaak zijn. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen zij goed in elke keuken.

Materiaal:
Roestvrij staal (rvs) is een legering verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in de legering zijn chroom en nikkel (in de verhouding 18/10). Het chroom geeft rvs zijn glans, het nikkel zorgt ervoor dat rvs weliswaar niet roestvrij met wel roestvast is. Want rvs kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak, en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen.

Structuren:
Rvs kan op verschillende manieren worden bewerkt. Daardoor zijn er bladen leverbaar met verschillende structuren. U kunt kiezen voor een glad geborsteld rvs of met wafel- of etsstructuur.

Uitvoering:
De toplaag van rvs met daaronder een basis van watervast verlijmd multiplex. Leverbaar met waterkering of vlak omgezet.
Rvs spoelbakken kunnen naadloos worden ingelast.
Te combineren met een rvs-achterwand.

Eigenschappen:
* hygiënisch door gesloten oppervlak
* watervast
* redelijk warmtebestendig 
* duurzaam
* krasgevoelig (uitkijken met schuiven en scherpe voorwerpen)

Gebruik altijd een snijplank en onderzetter !!!