Keukenspecialist.nl

Massief Hout

Een houten blad geeft uw keuken sfeer. Hout leeft, heeft een mooie gloed en laat zich combineren met iedere kleur en materiaalsoort. Bovendien is geen enkel houten blad hetzelfde: u heeft een uniek stukje natuur in huis ! Het blad vraagt meer onderhoud dan bijvoorbeeld een kunststof blad en is ook duurder, maar zijn warme natuurlijke uitstralig weegt op tegen de zorg, en de tijdloze luxe is een investering meer dan waard.

Materiaal:
Een massief houten blad is vervaardigd van houtlamellen. Die lamellen zijn door een vingerlas verbonden, en vervolgens onder hoge druk in elkaar geperst en watervast verlijmd. Onze leverancier werkt alleen met hout van AC-kwaliteit. Dat betekent dat iedere lamel die gebruikt wordt, vooraf is gekeurd op knoesten en valhoutschade.

Uitvoering:
Het hout wordt geschuurd en geolied. Leverbaar zijn ca. 8 houtsoorten met rechte rand in verschillende diktes, zonder waterkering (sapgoot mogelijk). Alleen rvs spoelbakken zijn mogelijk in een houten blad, ondergebouwd via een speciale methode waardoor het ‘werken’ van hout geen invloed heeft op de kwaliteit van de constructie.

Eigenschappen:
* niet warmte- en krasbestendig !
* waterplekken direct drogen 
* geen open naden dankzij vingerlasverbinding
* afgewerkt met olie in plaats van lak, zodat slijtageplekken 
gemakkelijk zijn bij te werken.
* afhankelijk van het gebruik 6-12 x per jaar oliën om uitdroging 
te voorkomen

Gebruik altijd een snijplank en onderzetter !!!