Keukenspecialist.nl

Beton en Terrazzo

Voor een landelijke keuken is terrazzo hét materiaal. Dit ambachtelijk vervaardigde keukenblad ademt niet alleen de sfeer uit van grootmoeders tijd, maar bezit ook die ouderwetse degelijkheid. Een soortgelijk materiaal voor de moderne, minimalistische keuken is beton. Door zijn koele, strakke uiterlijk past dat in nagenoeg ieder industrieel designonderwerp.

Materiaal:
Terrazzo is een mengsel van veschillende kleuren steentjes en beton. Dit mengsel wordt in een grote mal wordt gestort, en na harding wordt het geslepen en gepolijst. Dit proces kon voorheen alleen ter plaatse op de keuken worden uitgevoerd, onze leverancier doet dit op de fabriek, zodat u het slijpstof niet in huis krijgt.

Randafwerking:
Beton is alleen leverbaar met rechte rand, Terrazzo kan ook met waterkering worden uitgevoerd. Beide bladen kunnen in verschillende diktes worden geleverd.

Uitvoering:
Geslepen, gepolijst en geïmpregneerd (sier)beton in verschillende diktes. Terrazzo is een mengsel van steentjes en beton en standaard in 5 actuele kleuren leverbaar (op verzoek ook in andere kleuren) Beton is er in lichte en donkere uitvoering.
Mogelijk met een spoelbak in hetzelfde materiaal (met of zonder tegels) of een rvs spoelbak.

Eigenschappen:
* vlekgevoelig (vooral beton) door open structuur
* waterplekken drogen
* warmtebestendig
* krasgevoelig (uitkijken met schuiven en scherpe voorwerpen)
* periodiek onderhoud noodzakelijk
(terrazzo 3-4 x per jaar met meegeleverde polish, 
Beton tot verzadiging 1x per week met bijenwas)

Gebruik altijd een snijplank en onderzetter !!!